img_top_blisters Labo'Life

Ontstaan van de Micro-Immunotherapie:

Naar het voorbeeld van heel wat "medico-farmaceutische" avonturen ging het project van de Micro-Immunotherapie uit van de uitzonderlijke intuïtie van een briljant arts, dr. Maurice Jenaer.

Dr JenaerDr. Jenaer, klassiek opgeleid (in 1950 afgestudeerd als "Dokter in de geneeskunde,
chirurgie en verloskunde"), slaagde erin om de kennis uit de klassieke geneeskunde te integreren in de homeopathie, zijn grote passie. Hij hanteerde hiervoor een innoverende therapeutische aanpak.

Hij had de idee om sterk verdund en gepotentieerd RNA-DNA toe te dienen aan patiënten die leden aan verschillende soorten kanker. Zo wilde hij hun immuunsysteem stimuleren. De resultaten waren bemoedigdend! We schrijven in 1967; het concept van de Micro-Immunotherapie is geboren!

Vanaf dat moment en meer dan 40 jaar lang zette dr. Jenaer zijn zoektocht verder om de wetenschap te doen evolueren ten gunste van patiënten en artsen. Hij ontwikkelde deze therapie van de toekomst, de Micro-Immunotherapie, als antwoord op vragen die tot op heden onbeantwoord bleven.

De oprichting van Labo'Life:

In 1989 hoorde Christian Foissey de artsen Jenaer en Marichal voor het eerst spreken over de Micro-Immunotherapie. Hij was zo onder de indruk van het concept van een modulatie van het immuunsysteem zonder bijwerkingen of contra-indicaties, dat hij besloot om een onderneming op te richten om deze belangrijke medische innovatie onder te brengen in een industrieel en farmaceutisch kader.
Labo’Life France zag het levenslicht in oktober 1992. De gunstige reglementaire voorwaarden in Spanje en het aantrekkelijke aanbod om samen te werken met de overheid van de Balearen leidde ertoe dat in december 1992 de eerste farmaceutische unit van de groep Labo'Life ontstond op Mallorca: Labo’Life España.

In 20 jaar (1992-2012) kende ons bedrijf, dankzij de inspanningen van het hele team, een ononderbroken groei. Zo verwierf het een Europese dimensie. In 1996 opende een farmaceutisch verdeelcentrum bij Milaan (Italië) en werd in 2000 een nieuwe unit gebouwd in België. Om de productie te kunnen garanderen, werd in december 2005 een tweede labo gebouwd in het Parc Scientifique Créalys , vlakbij het Waalse Namen (België): Labo’Life Belgium.